понеделник, 27 юни 2011 г.

Феноменът Путин през обектива на унгарски фотограф

p4

Според проучванията на общественото мнение сред всички възрастови групи, Путин има най-висока подкрепа от младежите. Данните на Левада център за март 2011 показват, че 78% от младите хора имат доверие на Путин, , а сред руснаците над 55 години цифрата е 66% (средно за цялата страна - 70%).

Унгарската фотографка Бела Дока обикаля градовете в  Московска област , където е снимала  десетки фенове на президента Владимир Путин. Като правило, феновете са момичета на 17-19 години и по тяхно мнение,  Путин е идеален баща и съпруг. Обикновено, тези момичета са израснали в бедни семействата или са с един родител, а подобни семейства са много в Русия, така че техните чувства могат да се разберат.

Бела Дока споделя своите впечатления от Русия през призмата на култа към личността на Владимир Путин. "В Русия, образът на Путин е навсякъде. Негови снимки виждате по дрехите, негови портрети висят в магазини и офиси, както и на билбордове. Нищо чудно, че сред подрастващите култа към Путин е все по-популярен. Фенките му прекарват по-голямата част от свободното си време в чат стаи и форуми, посветени на Путин "- казва фотографката.

Бела Дока обяснява, че за западния човек това обожествяване на Путин изглежда странно. "Но много руснаци виждат истински силните страни на настоящия министър-председател. Стандартът на живот в страната нараства, това води до патриотизъм и национална гордост, включително и носталгия по времето на Съветския съюз. "

p2

p9

p7

p8

p6

p5

Няма коментари: