неделя, 26 юни 2011 г.

Един българин

86c5ecdd7e1b-Ти беше в парламента и призова политиците да се обединят.

-Нека си направят изводи. Защо да не е възможно? Аз на този стадион играх в продължение на 83 мача за България. Този стадион обедини всички в България. Обедини ЦСКА, "Левски", "Славия", "Черно море", "Ботев", "Локомотив", "Сливен", "Черноморец" (Бургас), ще изпусна някого. Той обедини цяла България. Тук на този стадион никога не сме се делели в групи. Аз играя в този отбор, няма да ти я подам, ще вкараш или не. Това беше нашата сила и вярвам, че един ден тези политици ще си отворят малко повече очите, защото е много трудно да ги отвориш. Защото можеш само да стигнеш до върха на обувките. когато живееш в долината на слепите, не ти дава възможност да се разгърнеш. Защото ти си затворен кръг, нямаш приятели. Имаш една група и си до там. Ние сме свикнали винаги да критикуваме, днес си с бяла риза, със синя вратовръзка. Това трябва да се загърби, ако искаме България да върви напред. Нека се обединят стратегията ни е за 4, 8 или 12 години. Ако почнем, както досега сме били, един не иска да бъде този, друг не иска онзи, трети е най-големият, нищо няма да направим.
Искам да направя стадиони, защо трябва да ги правим, правим зала, защо я правим. Аз имах възможността след световното първенство да съм кръстник на детето на Любослав Пенев. Подарих му Златната обувка, защото не можа да бъде с нас. Благодарение на неговия пас към Костадинов бихме Франция на “Парк де Пренс”. След това обаче получи заболяване и не можа да играе в САЩ. Той допринесе за тази победа.

-Кажи нещо на българите.

-Повярвайте, както повярвахте на нас през 1994 година. Повярвайте, че този, който е на власт, ще успее да ни обедини и ще направи нещо добро. Ако ние като народ помогне със съвсем малко, една лопата да вдигнем, това ще е достатъчно. Ако не, ще останем в историята, ще дойде времето, в което с проблемите, с които си създаваме, ще стигнем Гърция и ще сме до там.

Христо Стоичков

Няма коментари: