сряда, 29 юни 2011 г.

Нов златен български век: Век без Сергей Станишев, Ахмед Доган, Яне Янев и Иван Костов

277062_246592652022685_3811217_nПредложението не е никак лошо. Smile Ако ставаше толкова лесно просто с едно задраскване и ако зависеше само от нас, отдавна да сме го направили.

Докато първите трима, безусловно са едни от най-мрачните отрицателни гурута в българската политика, то за Иван Костов трябва да се добавят някои неща. По време на управлението на СДС се постигнаха важни национални цели. Например отрязана беше политическата пъпна връв с Русия, беше стабилизирана държавата след виденовия пожар, но и беше направена бандитска приватизация, Нефтохим беше продаден на Русия, Костов осигури монопол на Чьорни с мобилните комуникации, СДС скри агентите на ДС.

След загубата на властта от СДС, ролята на Иван Костов в българската политика е само и единствено деструктивна. Той успя да срине подкрепата за сините от колосалните над 50% до 3,5%, превърна ДСБ във собствен фен клуб където няма млади хора защото те са възприемани като заплаха от лидера. Той безпринципно и конюнктурно подкрепя Гоце, БСП и е готов да стане ортак с дявола само за да реализира краткосрочни политически цели. През последната година, Костов отвори политически чадър над близки до него мафиоти и престъпници – историята с убитото бебе в Горна Оряховица, където виновникът е и шев на организацията на сините в града; далаверата с черното тото организирано от активист на ДСБ. И в двата случая, Костов вместо да застане на страната на правосъдието, атакува Цветанов за да спаси близките до него и партията му мафиоти.

Така че, да, след 2001 година Златният български век може да се осъществи само без Иван Костов и костоподобните.

Няма коментари: