вторник, 19 февруари 2013 г.

"Наглите" от "Позитано" искат да управляват за четвърти път, но какво постигнаха при предишните три управления? Това ще е катастрофа!

zx620y348_1149512
Ескалиращите протести водят до сериозен спад в подкрепата за Бойко Борисов и ГЕРБ. По този начин се отваря път към властта за БСП. В момента на това някак си не се обръща достатъчно внимание – гневът на протестиращите е концентриран към днешните управляващи, а безобразията на предшествениците им са сякаш забравени. Какво обаче се забравя?

Днес от БСП проявяват апетити за властта, надявайки се от лятото насетне отново да управляват България. Това би било четвърто управление на социалистите за последните 23 години (без да броим програмния кабинет „Попов“). Какво обаче постигнаха те при предишните три?

От 1989 година насам БСП докара България до три хуманитарни катастрофи.

През 1990 година страната остана без ток.

През 1996 година страната остана без хляб.

През 2009 година страната остана без газ.

Три хуманитарни катастрофи. Не икономически, а хуманитарни. Три управления, при които дори физическото оцеляване на българина беше поставено под въпрос.

По традиция управлението на БСП завършва с улични протести . Така беше при „Лукановата“ зима на 1990-91 година. Така беше при „януарските събития“ от 1997 година, когато доларът стигна 3000 лева, а пенсиите паднаха до 3 долара. Така щеше да бъде и на 14 януари 2009 година (единствената причина това да не се случи пак, бе в наивните до глупост организатори на този протест, които, първо, че не потърсиха помощта на по-опитните си „колеги“, а после тръгнаха на преговори с правителството). Дори това обаче не е най-страшното.

Днес при управлението на ГЕРБ полицията на моменти използва сила, за да разгони демонстрантите. При предишното правителство обаче (с вътрешен министър от квотата на БСП), протестиращи бяха бити не само на площада, но и в полицейските управления. Сякаш забравихме как след окървавяването на протеста от 14 януари 2009 година, граждани бяха подложени на малтретиране в столични РПУ-та. Тогава депутатът от ДСБ ген. Атанас Атанасов свика нарочна пресконференция, на която пострадали младежи изнесоха шокиращи факти. Създадена бе и анкетна комисия, но в крайна сметка скандалът се потули.

Протестът от 14 януари 2009 година ще се запомни и с това, че в нощта срещу 15 януари 60-годишният Методи Маринов почина 4 столичното 4-о РПУ. Той беше арестуван по време на протеста и задържан цяла нощ, без да му бъде оказана медицинска помощ. За това убийство обаче никой не понесе отговорност.

Днес чувам как управлението на ГЕРБ е най-лошото за последните 23 години. Тези, които го казват, помнят ли изредените по-горе факти? Помнят ли също така, че това са само малка част от извършените зулуми от правителствата на БСП? Помнят ли побоя над водача на фермерските протести Адриан Цаконски? Помнят ли побоя над евродепутата Димитър Стоянов? Помнят ли арогантното поведение на социалния министър Емилия Масларова, след разкриването на скандала „Могилино“?

По никакъв начин не искам да защитавам правителството на ГЕРБ (което се провали в много отношения). Само искам да напомня, че преди 3 години и половина хората масово гласуваха за тази партия, защото им беше писнало от безобразията на БСП. И ако сега сме гневни и ядосани на ГЕРБ, дали след година-две тяхното управление няма да ни се струва като слънчев детски спомен?

Livenews.bg / Димитър Петров

Няма коментари: