петък, 17 май 2013 г.

Гръцкия вестник Етнос: Правителство-чудовище ще установява в България социал-турко-фашизъм

asf

"Правителство-чудовище" е най-вероятното решение в България", е заглавието на гръцкия "Етнос".

Социалистите се опитват да си сътрудничат с партията на "турците", осигурявайки подкрепата и на пронацистката партия Атака. Новото държавно устройство на съседна България ще бъде... "социал-турко-фашизъм".

Това поне се вижда от изборните резултати от неделя и от отказа на трите от четирите партии, влезли в новия парламент, да си сътрудничат по какъвто и да било начин с четвъртата политическа сила, излязла на първо място по гласове и мандати.

Освен черния хумор най-вероятният в този момент правителствен изход за София ще бъде наистина едно "политическо чудовище", ако се реализира на практика.

Наред с това политическите процеси в България придават допълнителни окраски към чудовищната политическа реалност, насаждана от прилаганата политика за преодоляване на последиците от икономическата криза в ЕС.

Със сигурност, каквото и правителство да бъде съставено в България при каквато и да е конфигурация на партиите, то ще бъде еднакво отблъскващо за българските граждани, които гласуваха за тях малодушно или се въздържаха да упражнят своя вот, като оставиха политическата игра да става без тях.

в. Етнос

Няма коментари: