понеделник, 13 май 2013 г.

Европейската народна партия поздрави ГЕРБ за победата на парламентарните избори

nload

Председателят на Европейската народна партия Вилфред Мартенс и председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Жозеф Дол поздравиха ГЕРБ с изборната победа, която печели според предварителните резултати 31% на вчерашния парламентарен вот, съобщава пресцентърът на партията.

Ние приветстваме горещо изборната победа на ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов . Последователната изборна победа на ГЕРБ за първи път в съвременната история на България е забележителна, предвид на безмилостната клеветническа тактика и популистка реторика на социалистите, пишат Мартенс и Дол, цитирани в информацията.

Според ЕНП хората в България отново са дали доверие наГЕРБ, защото са отчели важните реформи, направени от кабинета "Борисов" под тежестта на безпрецедентната глобална икономическа и финансова криза. Българите искат страната им да се превърне в просперираща, модерна и динамична страна член на ЕС и те знаят, че само ГЕРБ има опита и убедеността за постигането на тази цел, посочват двамата лидери.

Те изразяват надежда останалите политически партии у нас да действат отговорно и да не попречат при формирането на новото правителство, ръководено от ГЕРБ.

Няма коментари: