петък, 17 май 2013 г.

ГЕРБ остави България в перфектно финансово състояние

Орешарски и Станишев лъжат за финансовото състояние на държавата.  Ето какво казва Мин. на финансите от служебното правителство:

КАЛИН ХРИСТОВ: Предварителните данни за април показват излишък в размер на 475 милиона, така че за първите четири месеца дефицитът се намалява до 320 милиона, което е точно една трета от общия дефицит за годината. Тоест, като цяло бюджетът върви по траектория, по която е планиран, така че няма значителен риск бюджетът да не бъде изпълнен.
Фискалният резерв в края на март беше 4,2 милиарда, в края на април вече беше 5,3 милиарда, тоест този дефицит, както и плащането на земеделските субсидии от Европейската комисия, води до възстановяване на фискалния резерв. Така че по отношение на дефицита и на фискалния резерв няма риск, който да застрашава фискалната стабилност.

МАРИН РАЙКОВ: Очевидно е, че 5,3–5,4 милиарда е един изключително спокоен фискален резерв, с който ние можем да се поздравим.
КАЛИН ХРИСТОВ: Това е важно да се знае, тъй като ние сме източникът на точната, ясната и вярната информация и е добре това да се знае, за да няма в тази среда интерпретации.
МАРИН РАЙКОВ: Всякакви интерпретации по темата, които се различават от фактите, имат политическо съдържание.

Заседание на Министерски съвет в сряда /15 май т.г./

Няма коментари: