петък, 30 юни 2017 г.

Какви са приликите в нашия случаи с лобиране и този с бившият бразилски президент Лула? Миризма на подкуп в Бразилия при сделка за СААБ Грипен.

SMELL OF BRIBERY IN BRAZILIAN SAAB GRIPEN DEAL
Бразилските следователи в петък обвиниха бившия президент Луис Инасио Лула да Силва, че използва влиянието си за да помогне на Сааб да спечели търга за 36 самолета на стойност около 5,6 милиарда долара.
На Лула, който вече не е президент, когато се стигна до подозренията за незаконни практики, са били платени 740 000$ от Marcondes & Mautoni, компания лобирала за чуждестранни фирми в Бразилия, предаде Ройтерс.
Прокурорите също така заявиха, че действията на Лула в полза на Saab са се състояли между 2013 г. и 2015 г. Той напусна президентството през 2010 г.
Адвокатите на Лула отрекоха всяко незаконно участие на бившия президент или на неговия син в процеса. Те заявиха, че плащането на сина на Лула, получено от Marcondes & Mautoni, се отнася до услуги, ефективно изпълнени от Луис Клаудио Лула да Силва, като например организирането на американски футболни шампионати в Бразилия.
Бразилското правителство съобщи в края на 2013 г., че е избрало изтребителя Gripen NG, произвеждан от Saab. Шведският самолет победи Формула F-18 Super Hornet на Boeing и френският Rafale, произвеждан от Dassault Aviation.
Договорът със Saab бе подписан през 2014 г
Виж също:
ЗАЩО БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ МЪЛЧАТ ЗА КОРУПЦИОННИТЕ СЪМНЕНИЯ ОКОЛО ЗАКУПУВАНЕТО НА САМОЛЕТА ГРИПЕН ОТ ШВЕДСКАТА ФИРМА SAAB?
КАКВИ СА ПРИЛИКИТЕ В НАШИЯ СЛУЧАИ С ЛОБИРАНЕ И ТОЗИ С БИВШИЯТ БРАЗИЛСКИ ПРЕЗИДЕНТ ЛУЛА? МИРИЗМА НА ПОДКУП В БРАЗИЛИЯ ПРИ СДЕЛКА ЗА SAAB GRIPEN. 
ЗАЩИТАВА ЛИ ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ И ШВЕДСКИТЕ БИЗНЕСМЕНИ ЗАМЕСЕНИ В СКАНДАЛИ С ПОДКУПИ? СПОРЕД НЮ ЙОРК ТАЙМС ШВЕДСКИЯТ ИМИДЖ Е ЗАСЕГНАТ ОТ СКАНДАЛИ
ГРИПЕН И СААБ С ТЕЖКИ СЪМНЕНИЯ ЗА КОРУПЦИЯ И ПОДКУПИ В СДЕЛКАТА С ЮЖНА АФРИКА. КОГАТО ЛОБИРА ЗА ГРИПЕН, ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ЗНАЕ ЛИ ЗА ТЕЗИ СЪМНЕНИЯ ЗА КОРУПЦИОННИ ПРАКТИКИ?
ГРИПЕН, СААБ И BAE SYSTEMS ЗАМЕСЕНИ В ГОЛЯМ КОРУПЦИОНЕН СКАНДАЛ В ЧЕХИЯ И УНГАРИЯ. ВЪЗМОЖНО ЛИ Е В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ПОВТОРИ СЪЩАТА СХЕМА?

Няма коментари: