петък, 30 юни 2017 г.

Доналд Тръмп заминава за Полша и ще присъства на форума “Три морета”. Резиденти и русофили хибридчици не трябва да бъдат допускани да представляват България

Инициативата "Три морета" е обща идея на президентите на Полша и Хърватия и се отнася до сътрудничеството на страните от Централна и Източна Европа в областта на енергетиката, транспорта, цифровизацията и икономиката. Инициативата обединява Полша, Чешката република, Словакия, Унгария, Литва, Латвия, Естония, Хърватия, Словения, България, Румъния и Австрия.
Кой ще представлява България на форума “Три морета” в присъствието на американския Президент Доналд Тръмп и защо е важно това?
Регионът (BABS: Балтийско – Адриатическо – Черно море) представлява 28% от територията на ЕС, 22% от населението, но само 10% от неговия БВП. Дискусиите за икономиката са фокусирани върху необходимостта от подобряване на инфраструктурата на целия регион и по-специално на енергийно сътрудничество, главно за насърчаване на диверсификацията на енергийните източници и намаляване на енергийната зависимост. 50 милиарда евро са необходими за преодоляване на сегашните недостатъци и тук Америка може да помогне.
Политически отговорно е на срещата да замине Мин. председателят Бойко Борисов и Външния министър, а не Румен Радев с некомпетентната си администрация част , от която дори няма достъп до поверителна информация.

Няма коментари: