събота, 1 юли 2017 г.

Оскъпяване на сделката за Грипен в Бразилия с 900 милиона долара след първоначалното предложение на СААБ. Прокурорското разследване за нарушения е възобновено.


Познато ли ви е?
“През април 2015 г. бразилските прокурорите започнаха разследване за предполагаема корупция по време на преговорите между базираната в Швеция компания СААБ, но след няколко месеца прокуратурата приключи поради липса на доказателства. Прокурорът разследва разликата от 900 милиона долара между цената в първоначалното предложение на Saab през 2009 г. и окончателната цена, договорена през октомври.
…………………………………………………….
На 05 февруари 2016 г. бразилски прокурор заяви, че ще възобнови разследването на предполагаеми нарушения, свързани с покупката на реактивни самолети от Сааб Грипен от бразилските военновъздушни сили след появата на нови доказателства за нередности.”
Виж също:
ЗАЩО БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ МЪЛЧАТ ЗА КОРУПЦИОННИТЕ СЪМНЕНИЯ ОКОЛО ЗАКУПУВАНЕТО НА САМОЛЕТА ГРИПЕН ОТ ШВЕДСКАТА ФИРМА SAAB?
КАКВИ СА ПРИЛИКИТЕ В НАШИЯ СЛУЧАИ С ЛОБИРАНЕ И ТОЗИ С БИВШИЯТ БРАЗИЛСКИ ПРЕЗИДЕНТ ЛУЛА? МИРИЗМА НА ПОДКУП В БРАЗИЛИЯ ПРИ СДЕЛКА ЗА SAAB GRIPEN. 
ЗАЩИТАВА ЛИ ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ И ШВЕДСКИТЕ БИЗНЕСМЕНИ ЗАМЕСЕНИ В СКАНДАЛИ С ПОДКУПИ? СПОРЕД НЮ ЙОРК ТАЙМС ШВЕДСКИЯТ ИМИДЖ Е ЗАСЕГНАТ ОТ СКАНДАЛИ
ГРИПЕН И СААБ С ТЕЖКИ СЪМНЕНИЯ ЗА КОРУПЦИЯ И ПОДКУПИ В СДЕЛКАТА С ЮЖНА АФРИКА. КОГАТО ЛОБИРА ЗА ГРИПЕН, ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ЗНАЕ ЛИ ЗА ТЕЗИ СЪМНЕНИЯ ЗА КОРУПЦИОННИ ПРАКТИКИ?
ГРИПЕН, СААБ И BAE SYSTEMS ЗАМЕСЕНИ В ГОЛЯМ КОРУПЦИОНЕН СКАНДАЛ В ЧЕХИЯ И УНГАРИЯ. ВЪЗМОЖНО ЛИ Е В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ПОВТОРИ СЪЩАТА СХЕМА?
ОСКЪПЯВАНЕ НА СДЕЛКАТА ЗА ГРИПЕН В БРАЗИЛИЯ С 900 МИЛИОНА ДОЛАРА СЛЕД ПЪРВОНАЧАЛНОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА СААБ. ПРОКУРОРСКОТО РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА НАРУШЕНИЯ Е ВЪЗОБНОВЕНО.

Няма коментари: