сряда, 7 май 2008 г.

Сталинградската игрословица на Мин. Петър Димитров. Глупост на месеца

Мин. Димитров..Министърът гордо заявил пред БТА, че сделката за газопроводите е нашата Сталинградска битка. По-неудачно и по-глупаво сравнение ..едва ли може да се измисли.

..Допускайки, че наистина е така както с патос ни декларира др. Димитров, то тогава изниква въпросът с кого ни е отъждествил.

..Ако приемем, че ние сме “съветите” излиза, че руснаците са германските фашисти, Путин е в ролята на Фюрера, а Първанов играе Сталин….

Ако сме немците при Сталинград, излиза че БСП се припознава в Германската Национал Социалистическа Работническа Партия, а Първанов е съвременния аналог на Хитлер.

Най-вероятно Димитров се е объркал. По-близко до действителността би било едно друго сравнение - с Пакта за ненападение Рибентроп-Молотов, когато Нацоналсоциалистическа Германия и СССР стават съюзници и започват да разделят Европа.

Господар и слуга

Слуга и Господар

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

11 Comments

  • At 2008.01.21 08:49, Димитър said:

    По-скоро това е нашето Ватерло, ама Гоце не прилича на Наполеон.

  • At 2008.01.21 09:15, ExtremeCentrePoint said:

    Нашето Ватерло. Добре казано. Ватерло повлякло след себе си и цяла Европа. Забавило реформите, върнало монархиите и наложило руски диктат над континента за 40 години. От руските драгуни треперили от Париж до Варшава, а Руската Империя станала жандарма на Европа. Надявам се историята да не се повтаря…

  • At 2008.01.21 10:26, Mr. Mahony® said:

    Ха ха ха ….. Какво очаквате от Сидиефчо и компания? По-големи ветропоказатели на този свят от комунистите НЯМА. И не може и да има.

    А може и да не е случайно сравнението. Все пак … с когото и да се оприличат, днешните управляващи си приличат. Дали към комунистите или фашистите - разлика няма.

  • At 2008.01.21 10:33, timber said:

    тегли ги на изток.време е за политическа корекция.гоце си е гоце,не може да се промени.гледай го как сияе на снимката.отврат :-(

  • At 2008.01.21 18:09, kostov said:

    гоце си прилича баш на това дето е - шоп от сирищник :-P

  • At 2008.02.05 17:21, ero said:

    този менз,,, е голям тъпоъ,,,,,,,,,

  • At 2008.02.15 13:14, Един said:

    Майната ви тъпи, гадни, скапани субектчета! Първанов е пич! Най-готиният Президент, който сме имали! А най-хубавото е, че ви натри тъпите, мръсни, фашистки моцунки и спечели втори мандат с огромно мнозинство! Чао, скапани седесарчета…

  • At 2008.02.17 00:08, ExtremeCentrePoint said:

    Първанов е селянин с рога от Сирищник. дали е готин или не зависи от това какво разбираш под готин. Аз лично предпочитам женския пол. ;-)

  • At 2008.02.25 13:59, andro said:

    Колко много простаци има в нащата мила родина.Георги Първанов стърчи с с една глава по високо от гамени, станали от комунисти на върли демократи, спасителе на отечеството. Огледайте се внимателно, те са край вас.

  • At 2008.03.08 15:24, секретаря на гоце said:

    Стърчи я! Не само у нас, но и навън! Как няма да стърчи, особенно на фона на колегите си физически лилипути като Путин и Медведев.

  • [...] а ставаме все по-богати(според съветски учени) Министърът на икономиката Петър Димитров се похвали, че под мъдрото управление на коалицията [...]

Няма коментари: