сряда, 7 май 2008 г.

Че Гевара никога не е бил подкрепян от народа

Патологичният убиец на бременни жени и деца, вечно дрогираният бисексуален социалист Че Гевара, никога не се е радвал на подкрепата на народните маси. Точно обратното - хората са го мразели и при първа възможност са до предали.

Кубинците в средата и края на 60-те полагат неимоверни усилия да изнесат партизанската технология за завземането на властта в независимите държави на Латинска Америка, с надеждата да постигнат победата на Марксистката революция и там. В поч­ти всички държави на Южна Америка възникват местни пар­тизански движения, марксистки по своята ориентация и радващи се на открита кубинска подкрепа. И без
изключение, те претърпяват кошмарен провал. Най-ярка персонификация на този провал представлява самият Че Гевара и неговият трагикомичен опит да започне подобно движение в Боливия, който завършва със собствената му смърт. Ернесто Гевара(Че) пише:

Продължаваме да живеем в тотална изолация. Различни болести подкопават здравето на някои от нашите другари. Селската ни база е все още неразработена, въпреки че евентуална програма за пла­ниран терор би успяла да неутрализира част от тях, а после да дойде и подкрепата им. Засега нямаме нито един доброволец от селяните… Ако трябва да обобщя, измина месец, през който всичко протече нормално, предвид стандартното развитие на
партизанската война.

Че Гевара,
Боливия, април 1967 г.

Виж още:

Ернесто(Че) Гевара и Шамил Басаев

В Куба комунизмът най-сетне победи. 230 гр. месо за човек на месец

Червеният терорист Ернесто Че Гевара

.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

22 Comments

  • At 2008.04.17 16:44, Иванов said:

    Като каканижеш тези глупости, поне вярваш ли си сам.Ако има нещо вярна в това,което пишеш,щеше ле ЧЕ ГЕВАРА и днес все още да е икона за ЮЖНОАМЕРИКАНЦИТЕ…

    • At 2008.04.17 16:58, сойер said:

      ти колко пъти си бил в южна америка?икона е за педалите и надрусаните боклуци.

  • At 2008.04.17 17:05, сойер said:

    Засега нямаме нито един доброволец от селяните… :mrgreen:

  • At 2008.04.17 17:09, ivanko said:
    • At 2008.04.18 09:43, all said:

      да ама идиотите са дуракоустойчиви

  • At 2008.04.17 17:55, Делян Делчев said:

    Този пост доказва едно, че Българина разбира от всичко, включително и от Че Гевара, макар и да не е бил никога в Латинска Америка, и да е чел ограничени пропагандни материали само от едната или от другата страна.
    Какъв е Че Гевара е много спорно и още дълги години ще се изяснява. Разбира се всеки има право на позиция, и автора недвусмислено показва своята. Ако едно е сигурно, то е че той не е бил по-лош (или поне трябва да имаме обективен критерии по замерването на понятието “по”, щото например на мен ми се струва, че бенбяния цвят е по-лош, ама това не е обективна оценка). Дора хора, от другата страна на барикадата също са убивали бременни. Това не прави комунистите, нито капиталистите по-големи убийци. Насилието си е насилие, без значение пропагандното му оправдание, и аз съм против него без значение дали е в името на комунизма или в името на капитализма/демокрацията. По отношение на подкрепата на населението към Че Гевара, не може да има по-добра (макар и също субективна) оценка от агентите на ЦРУ търсещи да го унищожат и техните 1400 страници разсекретени през 2001-ва година репорти (някой все още излизат). Всеки може да си ги закупи за 10$ (пусни search на google). Най-краткото описание за неговото влияние сред населението са следните думи взети от тези репорти - iconolastic, idolatrous, influential. Мисля че това говори само за себе си. Не го казвам за да хваля или говоря против Че Гевара. Все пак с тези термини можем успешно да опишем и Хитлер, Бойко Борисов, Юлий Цезар и Волен Сидеров. А с такива думи се подмаза и притежаваната от запален републиканец Fox News на Буш Младши съвсем наскоро (в противоречие на обявената уж най-ниска оценка за президента от собствените му поданици за след Втората Световна Война).
    Всичките тези глупости нямат никакво значение, и вие се палите за абсолютни безсмислици, при това изваждайки доста спорни, и според мен несигурни доказателства.

    • At 2008.04.17 22:17, дон браско said:

      не бе делчев, това което ти си мислиш, че са българите, всъщност е казано от наркоманчето 4е. 4е казва - нямам подкрепа от селяните и въпреки терора нито един не се е присъединил. ;-).

  • At 2008.04.17 18:20, tech_noir said:

    Никога не съм си падал по комунистите.
    Ама ако беше толкова слаб, нещастен и незначителен, що ЦРУ и местните правителства харчат толкова ресурси и внимание за неутрализирането му? Сигурно през студената война (а и Виетнам) са си намали друга работа и как да оползотворяват бюджети.

    То ние като сме демокрация уж, сигурно цари справедливост, няма грам корупция или някой ни е питал искаме ли да влизаме в мултинационални федерации и военни пактове.

    • At 2008.04.17 22:18, дон браско said:

      прегледай историята на 4е да видиш дали цру го залавя и дали не го предават боливииските селяни.мен ме питаха за пактовете и мултинационалните и казах ДА! :-)

  • At 2008.04.18 08:23, VoIP said:

    Темата изобщо не е актуален проблем. Тя е доста дълбока с теорията и практиката на износ на революция, ултралеви движения и връзката им с комунистическите режими … Тези данни никога на са влизали в Интернет.

    А кой бил бисексуален, дрогиран, двоен, обратен, патологичен и прочее - то сега не можа да се каже, камо ли за някой преди десетки години.

    Обърнете се към нашите проблеми все пак - възможността за анализ е по-голяма.

    • At 2008.04.18 09:41, ал said:

      бах маааму,аз пък мислех комунист=ултраляво. темата е сладур. трябва перпериодично да се напомня на младите на кой се кланят и как завършват такива увлечения.

      на тоя аржентински педераст Че и аз бих му теглил коршума с голям кеф.

    • At 2008.04.18 11:36, ExtremeCentrePoint said:

      “Тези данни никога на са влизали в Интернет.” - излизали са, но ако четеш само на руски не си успял да стигнеш до тях.

  • At 2008.04.21 09:31, VoIP said:

    Не са влизали в Интернет, защото тогава не е имало Интернет и това е доста скрита част от историята на комунизма - много пари са отишли там, за да си позволи някой да ги коментира.

    Ако посочите линкове, свързани с тези неща ще ме опровергаете. Ползвам няколко езика :-).

    Става дума за парите, отишли за износ на революции - данни, документи.

    • At 2008.04.21 14:36, Anonymous said:

      Няма нужда от линкове. Всеки по-възрастен от 35 години знае от личен опит къде ни отиваха парите…. Ангола, Куба, Либия, Никарагуа

      • At 2008.05.02 22:25, сойер said:

        и виетнам и виетнам :-) :-) :-)

  • At 2008.04.24 10:00, КОЧО said:

    Тази статия може да я напише саамо патологичен идиот с подхвърленис тотинки от някоя фондация финансирана от ЦРУ. А тези които и вярват са малоумни овце.

    • At 2008.04.27 14:54, Gipsy Girl said:

      Христос възкресе! Антихристите ще горят в Ада.

    • At 2008.04.29 22:25, Anonymous said:

      кочо абе ти не разбра ли че това: “Продължаваме да живеем в тотална изолация. Различни болести подкопават здравето на някои от нашите другари. Селската ни база е все още неразработена, въпреки че евентуална програма за пла­ниран терор би успяла да неутрализира част от тях, а после да дойде и подкрепата им. Засега нямаме нито един доброволец от селяните…” го е написал другаря че гевара.той си признава че народът не го подкрепя и няма нито един селянин доброволец

      • At 2008.05.01 22:34, Римл@нин said:

        E, то и сто пъти да се повтори, някои хора виждат и четат само това, което на тях им се иска.

  • At 2008.05.04 11:30, боливиец said:

    много сте ми интересни такива поплювковци като вас. нищо друго не ви остава освен да подтичвате около Че и да се опитвате да го опикаете. НО ПАСАРАН!

  • At 2008.05.04 11:54, Anonymous said:

    да във виетнам американците удариха на камък. Че също има заслуга за това.

  • At 2008.05.06 22:02, ExtremeCentrePoint said:

    Няма да е лошо да помислите. Войната във Виетнам не беше загубена от армията, а от политиците. Те изтеглиха армията и оставиха Южен Виетнам на комунистите.

Няма коментари: