сряда, 7 май 2008 г.

Месията Обама

Левичарите харесват месиите. Да си имаш месия, означава, че друг ще мисли за теб, друг ще се грижи за семейството ти и друг поема твоята отговорност. Обама е новият ляв месия. Нещо като Ленин на нашето време:

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

3 Comments

  • At 2008.03.10 12:26, Наско Юруков said:

    Като поддръжник на Obama ти казвам браво за хубавата колекция. Все пак не съм съгласен с тона ти. Движението и ентусиазма, които Обама създаде покрай себе си са без прецедент в историята на САЩ. (артисти, певци, Rolling Stones, TechCrunch) застават зад неговите идеи - и то не случайно.

    Ясно е едно: Следващият президент ще е демократ. И Хилари и Обама са отлични кандидати. Не знам как McCain ще се справи. Той ще трябва да се оправдава за грешките на Буш администрацията.

  • At 2008.04.06 17:27, Иванов said:

    Не са ти ясни много неща.Къде бъркаш Обама с Ленин.Ленин е голяма,ама много голяма работа и не е лъжица за твойте уста.Обама е една надежда на потъващия амер.кораб, да не бъде потопен окончателно от някое ново издание на днешния американски смешник-президент.Един Макеин ще довърши САЩ за 0 време.

  • At 2008.04.06 22:12, Софийска майна said:

    Наско, грешиш. Следващият президент няма да е нито Обама, нито Клинтън. Надеждите, с които Обама пълни балона, са подхранвани единствено от оптимистично нищонеказване; не съм го чул до сега да отговори на конкретен въпрос, а когато се опита (за договора НАФТА, например) се оказа, че е излъгал. Този човек няма политическа биография. За двете му години в Сената на САЩ не е известно да е инициирал какъвто и да било важен законопроект. Няма опит в изпълнителната власт, не е служил в армията, просто нищо. Момчето е просто амбициозно, а жена му още повече, милата вече се държи като първа дама, наблюдавай я по време на срещите му. За увъртанията му по повод скандала с пастор Райт няма даже какво да се коментира; пасторът направи отвратителни антиамерикански нападки, а Обама произнесе реч за… расизма… Къде го чукаш, къде се пука… Въобще момчето обича да произнася речи, ами да го назначат за speechwriter на Хари Рийд. За Клинтън пък въобще не ми се говори. Откакто на два пъти разказа как героично се е приземила на летището в Тузла, Босна, под снайперистки огън, след което показаха по всички телевизии мирно и много мило посрещане с цветя и сладки дечица, интересът към нея вече силно затихва. Проблемът е, че заради силните си лични амбиции Обама и Клинтън ще разцепят Демократическата партия и както вече доста проучвания сочат, голяма част от демократите (над 20% към днешна дата) ще дадат гласа си за Маккейн. Последният, освен всичките си други качества, е известен с умението си да работи добре с целия политически спектър. Не случайно най-близкият му приятел и съветник е сега независимият, а до преди няколко години сенатор от Дем. партия и един от най-уважаваните хора в Америка, Джо Либерман. Кои са политическите приятели на Обама, освен, цитирам: “артисти, певци, Rolling Stones, TechCrunch”? Край на цитат

Няма коментари: